Punk Bands Merch ★ Free Worldwide Shipping


Download INTERVJU: SkinBajters (Oi! punk, Zagreb) Megaupload


intervju_skinbajters_oi_punk_zagreb.zip
  DOWNLOAD THIS ALBUM

File download is hosted on Megaupload

(Intervju je obavljan dopisivanjem u periodu od nove godine na ovamo, tako da je materijal u međuvremenu objavljen. Linkovi na sve, na dnu teksta.)
1.) Za početak se predstavite – tko svira što i čime sa bavite u životu osim sviranja?
Bart svira bass i pjeva vrlo loše prateće vokale, Toni svira bubnjeve, Mež svira gitaru i pjeva.
Bart i Mež su srednjoskolci i ne bave se ičime osim sviranja i skole. Toni radi posao sekundarne djelatnosti.
2.) Što te do sada objavili i gdje ste do sada svirali? Koji vam je koncert bio nabolji?
Do sada smo objavili jedan demo album od 8 pjesama, a sada smo snimili u studio od Šanka novi EP – kojem je Mrva iz Šanka radio mastering i finish. Taj EP ćemo objaviti zajedno s spotom za jednu našu stvar za kojih tjedan i pol. Do sada smo svirali u Pračci, Morisson hotelu, 3 puta u Route 66-u, u Attacku, Grey roomu i dva puta u Brazilu brodu na Savi. Najdrazi nama svima koncert je bio naš prvi koncert ( dakle u Pračci ).
3.) Kakav vam je odnos prema politici i aktualnoj situaciji u državi? Kakvi su vam stavovi, a kakva kretanja po tom pitanju? Postoje li ista?
Politika je ono što našu scenu dijeli u skupine i mi odbijamo sudjelovati u bilo kakvom obliku politike – apolitični smo i ni jedan dio politike nas ni najmanje ne zanima.
4.) A što mislite, zbog čega politika dijeli ljude na sceni u skupine? Je li apolitičnost samo dio odrastanja dok ne krenu ‘pravi problemi’ i zbog čega biti apolitičan u svojem bendovskom izražavanju pogotovo ako je isto povezano sa društvenim temama?
Politika dijeli ljude na sceni u skupine jer nismo svi isti, tj. svatko ima svoje subjektivno stajalište što se tiče politike te tako dolazi do generalne kategorizacije među skupinama. Mi smo apolitični i tako se bendovski izražavamo, zato što smo bend – a ne politička stranka te smo tu radi muzike i socijalizacije, tj. da je svatko dobrodošao na gigove – bez obzira na svoje brije i našim bendom potičemo muziku, a ne politički egoizam pojedinca. Apolitičnost nije samo dio odrastanja, već svaka grana politike ima svoje mane i nedostatke te će ih imati za 15 i za 35 godina.
5.) Koji su vam glazbeni uzori ili inspiracije u vašem izričaju? Je li se možda furate na neki bend ili nastojite napraviti nešto svoje?
Nemamo nikakve glazbene uzore i nastojimo se ne furati ni na koji bend, već napraviti nešto svoje po čemu ćemo se razlikovati. U izričaju nas inspirira stara scena panka i oi-a te ju nastojimo ojačati.
6.) Živcira li vas što skinhead subkulturu poistovjećuju sa uličnim rasizmom i nacizom, bez obzira na to što ista u originalu nema nikakve veze sa time? Nazivaju li i vas tako ponekad? Što mislite o svemu tome – zbog čega takvi epiteti za skinheade i dan danas postoje?
Mi od nastanka benda pokušavamo maknuti tu crnu stranu našeg pokreta. I kolko god mi bili protiv bilo kakvih radikalnih pokreta i koliko god mi ne želimo niti jedan dio toga da bude umješan u našu scenu, opet će neko uperit prstom i reći da smo fašisti. Zapravo skoro svi koji nisu upućeni u skinhead pokret – misle da smo radikalni desnicari. Na kraju ispada pred javnosti da postajemo ono što nikad nismo htjeli biti, no dati ćemo sve od sebe da maknemo više tu politiku i mržnju iz naše tako male alternativne scene. (smijeh)
7.) Ok – za kraj, imate li neki koncert za najaviti i još nešto za poručiti ljudima?
Sada se sprema svirka s No More Idolsima i Bakterijama u Route 66u 26.2. Također se spremamo za koncert na danima Zapruđa i dogovaramo još jedan koncert. Ljudima poručujemo da ne daju da ih itko ili išta spriječava da rade ono što vole i ono što ih nosi u životu. Treba odjebat sav autoritet i ne tolerirat ga. Samo budite svoji.

Rated 4.5/5 based on 602 customer reviews


Related Articles & Comments

Comments are closed.
Punk Bands Merch ★ Free Worldwide Shipping